Prana Yoga Flow

“Een creatieve, dynamische en ontspannende yogastijl die je springlevend maakt, je hart opent en je geest tot rust brengt”

Prana Yoga Flow is een yoga vorm ontwikkeld door Alberto Paganini. Het is een dynamische yoga vorm, waarbij zonnegroeten en houdingen elkaar opvolgen. Daardoor ontstaat een vloeiende stroming van beweging, bewustzijn en adem. Deze yoga vorm activeert een helende en sterke energiestroom, alertheid en vitaliteit. De ononderbroken aandacht (flow) voor de houdingen laat het denken stoppen en creëert rust en ruimte in het hart en hoofd.

Elke les begint met een reeks zonnegroeten (Surya namaskars): een serie yoga houdingen die achterelkaar worden uitgevoerd in combinatie met de adem. Zonnegroeten maken de wervelkolom sterk en soepel en het lichaam klaar voor de flow. De zonnegroeten worden vervolgens opgevolgd door een aantal houdingen (asana’s).

Om de flow, het vloeiende element tussen de asana’s, te behouden, worden deze houdingen met elkaar verbonden door middel van vinyasa’s: een soort kleine zonnegroet die twee verschillende houdingen met elkaar verbind. Hierdoor worden de lessen een dynamische stroming van beweging, bewustzijn en adem (prana).

Na het dynamische gedeelte is er altijd een pranayama (adem) oefening. Dat alles verrijkt de mogelijkheid om in de Prana Yoga Flow de helende en sterke energiestroom te activeren. De les wordt altijd afgesloten met een volledige ontspanning (savasana) en een kopje thee.

Matten, dekens en kussens zijn aanwezig. Gemakkelijke kleding en een handdoek zijn prettig.

Deze yogales wordt gegeven op:

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag

Andere lessen: