Nidra Yoga

“Respecteer de behoefte van je lichaam aan rust en herstel”

Yoga Nidra is een systematische methode waarbij je naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning toewerkt.

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.

Hierdoor verwerk je spanningen die je onbewust vasthoudt en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.

1 Ervaar bewuste diepe ontspanning
Je ervaart tijdens een sessie een diepe ontspanning die doordringt tot alle lagen van je zijn.

2 Ontwikkel je verbeelding en creativiteit
Omdat je tijdens een Yoga Nidra oefening veel beter in staat bent om alles los te laten, wakkert dit je creativiteit en verbeelding weer aan. Je haalt jezelf uit bestaande hokjes en programmeringen.

3 ‘Installeer’ je intenties
Soms werkt Yoga Nidra met intenties, affirmaties of een Sankalpa. Deze intentie herhaal je een paar keer tijdens de Yoga Nidra zachtjes in jezelf.

Wat doen we tijdens Yoga Nidra?

Na een korte zittende meditatie gaan we comfortabel liggen. Deze liggende houding houden we ongeveer 40 tot 45 minuten aan. We maken een ‘reis’ door het lichaam om elk stukje van het lichaam te laten ontspannen. Er komt een moment dat je bewust bezig bent met de adem, door de adem te tellen en er zijn soms visualisaties en het benoemen van de Sankalpa.

Yoga Nidra is onderdeel van ons meditatie-uur.

Vrijdagochtend Meditatie en verdieping

Elke vrijdagochtend is er van 9.00 tot 9.45 uur gelegenheid tot mediteren in de kleine yogaruimte. Jeannette geeft in het begin een korte geleidde meditatie, waarna er stilte en ontspanning volgt. Hiervoor moet per keer worden betaald tenzij je een plus abonnement hebt. Deze meditatie is voor iedereen toegankelijk; je hoeft niet speciaal lid van Smrti te zijn.

Vrijdagavond Meditatie en verdieping

Op de vrijdagavond is er van 19.30 – 20.30 uur meditatie en verdieping. Deze ‘les’ wordt afwisselend door Cees, Patricia en Jeannette gegeven. Met elkaar wordt er gemediteerd en gezocht naar de stilte en de rust. Uitleg en filosofie worden afgewisseld met geleide meditatie. Er is ook Yoga Nidra en Restorative yoga als methodes van diepe ontspanning. Het is een goede afsluiting van de drukke week en een heerlijk begin van je weekend.

Meditatie, Nidra Yoga en Restorative Yoga worden gegeven op:

april 2021
woensdag april 14
20:40 - 21:40 Restorative Yoga (+zoom)
vrijdag april 16
19:30 - 20:30 Meditatie (+zoom)
woensdag april 21
20:40 - 21:40 Restorative Yoga (+zoom)
vrijdag april 23
19:30 - 20:30 Meditatie (+zoom)
woensdag april 28
20:40 - 21:40 Restorative Yoga (+zoom)
vrijdag april 30
19:30 - 20:30 Nidra Yoga (+zoom)
mei 2021
woensdag mei 5
20:40 - 21:40 Restorative Yoga (+zoom)
vrijdag mei 7
19:30 - 20:30 Meditatie (+zoom)
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Andere lessen: