Meditatie

“In de stilte hoor je alles.”

Eigenlijk is meditatie gewoon ‘stil zijn’. Je zit – heel soms sta je – en ligt en doet even helemaal niets. De aandacht (het denken) ontspant; de bewegingen in de geest komen tot rust. Er ontstaat een toestand van getuige zijn. Je neemt jezelf waar, zonder enig oordeel.

Wat gebeurt er bij een meditatie uur?

Iedereen neemt plaats en maakt het zichzelf gemakkelijk om een langere periode met een rechte rug stil te kunnen zitten. Kussen, dekens, soms een meditatie krukje of een stoel kunnen daarbij helpen. De docent geeft je aanwijzingen om de mind, de geest, het denken tot rust te brengen.

De momenten van stil zijn worden afgewisseld met pranayama (adem) oefeningen die de concentratie versterken en soms ook met hele rustige bewegingen. Uiteindelijk is er een liggende, diepe ontspanning aan het eind.

Waarom is mediteren zo belangrijk?

Eigenlijk heeft alle yoga maar één doel; het lichaam zo sterk en soepel maken dat het langere tijd kan mediteren. Leer je bij yoga vooral het ontspannen van het lichaam; mediteren ontspant de geest. Meditatie geef een diep gevoel van voldoening onafhankelijk van uiterlijke omstandigheden. Meditatie ontspant diep, gaat stress tegen, verbetert de kwaliteit van slaap en bevordert positief over je zelf denken en je zelf volkomen ervaren en aanvaarden zoals je bent. Het leidt tot meer zelfbewustzijn.

Vrijdagochtend Meditatie en verdieping

Elke vrijdagochtend is er van 9.00 tot 9.45 uur gelegenheid tot mediteren in de kleine yogaruimte. Jeannette geeft in het begin een korte geleidde meditatie, waarna er stilte en ontspanning volgt. Hiervoor moet per keer worden betaald tenzij je een plus abonnement hebt. Deze meditatie is voor iedereen toegankelijk; je hoeft niet speciaal lid van Smrti te zijn.

Vrijdagavond Meditatie en verdieping

Op de vrijdagavond is er van 19.30 – 20.30 uur meditatie en verdieping. Deze ‘les’ wordt afwisselend door Cees, Patricia en Jeannette gegeven. Met elkaar wordt er gemediteerd en gezocht naar de stilte en de rust. Uitleg en filosofie worden afgewisseld met geleide meditatie. Er is ook Yoga Nidra en Restorative yoga als methodes van diepe ontspanning. Het is een goede afsluiting van de drukke week en een heerlijk begin van je weekend.

Meditatie, Nidra Yoga en Restorative Yoga worden gegeven op:

november 2020
woensdag november 4
20:40 - 21:40 Restorative Yoga (+zoom)
vrijdag november 6
19:30 - 20:30 Meditatie (+zoom)
woensdag november 11
20:40 - 21:40 Restorative Yoga (+zoom)
vrijdag november 13
19:30 - 20:30 Nidra Yoga (+zoom)
woensdag november 18
20:40 - 21:40 Restorative Yoga (+zoom)
vrijdag november 20
19:30 - 20:30 Meditatie (+zoom)
woensdag november 25
20:40 - 21:40 Restorative Yoga (+zoom)
vrijdag november 27
19:30 - 20:30 Meditatie (+zoom)
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Andere lessen: