Do-In Yoga

“Do-In Yoga is een Japanse vorm van yoga”

Bij Do-In Yoga zijn de kata’s (houdingen) bedoeld om de energie (Qi) in de meridianen door te laten stromen. Meridianen zijn energiebanen die door het lichaam stromen en de organen voeden. Deze orgaanmeridianen werken vooral helend op emotioneel niveau, ze zijn allen gekoppeld aan een kern-emotie.

De Do-In Yoga is dus een meridiaan gebaseerde yogavorm waarin Yin (verstilling) en Yang (activering) elkaar afwisselen. De bewegingen volgen elkaar hoe dan ook vloeiend op, in een flow. Je verblijft afwisselend langer of korter in een houding (Kata), waarbij alle bewegingen van houding naar houding aan elkaar geregen worden.

Naast strekkingen, maken ook drukpunt-, energie- en partneroefeningen onderdeel uit van de Do-In Yoga. Binnen Do-In Yoga staat de Hara (onderbuik) centraal, de plek waar we draagkracht en aansturing vinden. Er wordt geleerd om vanuit de Hara te bewegen en te leven. Vanuit de draagkracht van de Hara, wordt het hart verwarmd (rust) en het hoofd verlicht (helder denken).

Do-In Yoga vindt haar oorsprong in de Taoïstische en Shiatsu leer. De oefeningen zijn terug te vinden in de Oosterse geneeswijzen en krijgskunsten. De Japanse psycholoog en shiatsu therapeut Shizuto Masunaga heeft in de vorige eeuw uitbreidingen gevonden op de klassieke meridianen: deze stromen via het desbetreffende orgaan en zijn basis strekkingen behandelen daarmee het complete lichaam. De Masunaga strekkingen vormen daarom een belangrijke rol binnen de Do-In Yoga.

Deze yogales wordt gegeven op:

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag

Andere lessen: