Michael

Sinds de eerste dag dat ik met yoga begon, kan ik wel zeggen dat dit mij gegrepen heeft

Mijn naam is Michael Numan. Sinds de eerste dag dat ik met yoga begon, kan ik wel zeggen dat dit mij gegrepen heeft. Het voelde voor mij als een thuis komen. Je bent fysiek bezig met het lichaam en het heeft tevens een mentale uitwerking, iets waar ik rustig maar ook intens blij van word. Het zorgt ervoor dat ik in drukke tijden toch de rust in mijzelf kan vinden door middel van asana’s (houdingen) die soms simpel lijken maar toch een hele grote uitwerking kunnen hebben.

Wat mij ook zeer aanspreekt, is dat er asana’s zijn die toch wel wat ingewikkeld of gewoon moeilijk zijn. Om dan de rust te vinden tijdens deze zeer fysieke inspanning, waarbij je overal op moet letten, is zeer boeiend. Het is natuurlijk wel zo dat niet ieder lichaam alles kan. Dan is het de kunst niet gefrusteerd te raken omdat het niet lukt. Wat nu niet gaat, komt misschien later wel of helemaal niet. Dus eigenlijk ook tevreden zijn met wat wel lukt en binnen je eigen grenzen blijven.

Ik ben nog steeds bezig om mijzelf te ontwikkelen en te verdiepen in de yoga. Zo ben ik in 2011 aan de docenten opleiding bij Samsara in Bilthoven begonnen en heb daar het 1e jaar gedaan. In oktober 2012 ben ik verder gegaan aan de Teacher Training Introductory I&II training program aan het B.K.S Iyengar Yoga Institute Amsterdam. Iyengar yoga is een yogastijl waarbij veel aandacht is voor alignment en hoe een asana uitgevoerd/opgebouwd wordt. Hierbij worden ook hulpmiddelen zoals blokken, riempjes, schouderstandblokken en dergelijke niet geschuwd. Inmiddels ben ik 2e jaars student en zal in november 2014 mijn 1e examen doen om dan in juni 2015 mijn studie af te ronden.

Naast mijn studie volg ik nog diversen workshops om mijn kennis en inzicht te verbreden en verdiepen. Zo heb ik een workshop gevolgd bij Manouso Manos, een zeer gerespecteerde senior teacher in de Iyengar yoga. Ook heb ik aan het B.K.S Iyengar Yoga Institute een workshop gedaan bij de vorig jaar overleden senior teacher Cle Souren. In februari 2013 heb ik de teacher training Prana Yoga Flow gevolgd van Alberto Paganini die de Prana Yoga Flow ontwikkelde en in september 2013 een Asthanga yoga intensive weekend in de primary serie van Clayton Horton. Bij Daniël Strausser heb ik diversen workshops gedaan die weer meer op de spirituele en meditatie kant van yoga zijn gericht. Dit alles met als doel om de diversen stijlen en invloeden meer in mijn lessen te kunnen gebruiken; met en naast de goede basis vanuit de Iyengar yoga.

Mijn lessen

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag