Nieuwsbrieven

“Maak iedere dag, een nieuw geluid” – Loesje

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws, wijzigingen, nieuwe workshops en nog veel meer. Schrijf je in om hem elke maand in je inbox te ontvangen of lees ze hier op je gemak na.

Helaas,

Zoals we vanavond in de persconferentie hebben kunnen horen, grijpt het coronavirus weer razendsnel om zich heen. Dit heeft ertoe geleid dat er een avond lockdown is ingesteld. Doel is om het aantal contactmomenten te beperken. Hierbij gaat het ook om de contactmomenten die er tijdens de yogalessen in het yogacentrum zijn.

Ondanks alle regels die binnen het yogacentrum van toepassing zijn om zoveel als mogelijk besmettingen te voorkomen, komen wij hier helaas ook niet onderuit. De nieuwe regel is dat er voor sport locaties tussen 17:00 en 05:00 uur een sluitingstijd geldt. Dat maakt het geven van yogalessen in de avond onmogelijk.

Dat houdt in dat de avondlessen vanaf maandagavond 29 november dus weer alleen online lessen zullen zijn. Er is elke dag één online les in de avond. Op onze site staan die (zoom) lessen, de tijden waarop die lessen zijn en de link om aan de les deel te nemen. Inschrijven voor de online les is niet nodig.

LET OP er is tijdelijk een extra ochtend les (Yin Yoga) op donderdag bijgekomen, deze is special voor deze avond lockdown toegevoegd aan ons rooster.

Naast dat er geen lessen in de avond meer mogelijk zijn, is het nu ook weer verplicht om in het yoga centrum een mondkapje te dragen. Dat mondkapje mag op de mat gelukkig weer af.

Deze maatregelen zullen voorlopig gelden tot 19 december.

QR code
Vanuit de regering worden sportscholen vanaf zaterdag 6 november verplicht de mensen die groepslessen volgen bij binnenkomst te scannen op hun QR code. Helaas valt Smrti ook onder deze verplichting. Je hebt een geldige code als je volledig gevaccineerd bent, een negatieve testbewijs hebt of recentelijk bent hersteld van corona.

Dat betekent dat er HELAAS mensen zullen zijn die niet met de yogalessen meer mee kunnen doen, omdat ze die QR code niet hebben. Als je geen code hebt, bel of app me dan. We kunnen dan samen bekijken hoe we je tegemoet kunnen komen.

Dat betekent ook dat we iedereen vragen de code mee te nemen. Dat kan op je telefoon of op papier. De docenten zullen bij binnenkomst de QR code scannen. Kom op tijd, want het kost helaas ook extra tijd.

We leven in een bijzondere tijd, waarin respect en de verbondenheid met elkaar steeds belangrijker wordt. Als deze maatregelen de zorg in de ziekenhuizen verminderen, zodat de zorg van niet-Covid-patiënten kan blijven plaatsvinden, dan vraagt het onze inzet!

Laten we alsjeblieft hopen, dat deze maatregel niet te lang hoeft!

Namens ons hele team

Herfst
De uitbundigheid van de zomer laten we een beetje los en we trekken ons meer en meer terug in ons huis, in onze gedachten, in onszelf. Laten we echter de zomerzon niet vergeten. Blijf glimlachen, dansen, yoga-en en elkaar ontmoeten, opdat we niet vergeten!

Versoepelde Yoga!
Wij hoeven geen QR-code te vragen, maar we hanteren nog wel het inschrijven. We hoeven niet meer 1,5 meter afstand te houden, maar voorlopig blijven de matten nog wel op afstand van elkaar liggen.

Alles hoeft niet meer steeds schoongemaakt te worden, maar we zijn nog wel voorzichtig. We hanteren nog steeds het inschrijven voor een les, omdat we de groepsgrootte van een les nog in de gaten willen houden. Ben je echter vergeten om je in te schrijven, dan ben je als er nog plek is, altijd welkom. Mensen die zich hebben ingeschreven, gaan natuurlijk wel voor.

Nationale Stilte Dag, 31 oktober 2021
In Nederland vindt jaarlijks de ‘Dag van de Stilte’ plaats op de laatste zondag van oktober, de dag waarop de wintertijd ingaat. Helma geeft die zondagochtend van 10:30 tot 12:00 uur een Yoga-Klankschaal-les van 1 ½ uur.

Let op: deze speciale les is dus in plaats van de gewone yoga les. Maar ook hierbij kunnen er maar 13 mensen in de zaal en moet je je dus inschrijven. Wees er dus op tijd bij!! Er zijn geen extra kosten aan verbonden. Thema: Uit klank wordt stilte geboren.

Leef vanuit je hart
Ik heb de laatste tijd een terugkerende droom. Ik zwem midden op zee, helemaal alleen. De golven worden hoger en hoger en woester en heftiger. Ik probeer te blijven zwemmen, maar uiteindelijk zak ik weg in de diepte. Daar is het opmerkelijk stil. Het is niet eng. Het voelt vredig. Mijn ademhaling wordt gelijkmatig en ik word wakker.

Het duurt een tijdje voordat ik begrijp dat mijn droom me uitnodigt om naar de rust onder het denken te gaan. Hoe hectisch het leven ook is, er is altijd een manier om tot die diepere laag van het leven af te zakken. Schrijver Paul Ferrini noemt dit de ‘Stilte van het Hart’.

Als je bewust, diep en rustig ademt, kun je leven vanuit je hart. Bij een rustige adem blijf je verrassend alert. Je gedachtestroom verloopt rustiger en de stroom is meer één geheel. Je kunt je hart openen door yoga, waarbij de adem een plaats heeft. Wanneer je terugkeert naar je hart ben je in de stilte, waar elk geluid uit voortkomt.

Wederom leer ik hoe belangrijk yoga voor mij is. Hoe belangrijk is yoga voor jou?

Rooster
Vanaf 1 september stoppen de online lessen. De camera en de Boeddha in het midden van de zaal verdwijnen, waardoor er plek komt voor nog twee matten met inachtneming van de nodige ruimte. Daardoor kunnen er meer mensen in de zaal.

Vanaf dinsdag 7 september verandert de tijd van de Hatha yogales van Helma. Helma verhuist naar de Namastézaal en ze gaat lesgeven van 19.20-20.20 uur.

Er zijn geen online lessen meer, maar alle opgenomen lessen blijven op de site beschikbaar, zodat je thuis toch op elk moment yoga kan blijven doen.

Blijf altijd op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

Inschrijven

* verplichte velden

Yogacentrum Smrti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je maandelijks te informeren over yoga, yogalessen en workshops.

Je kunt je op ieder moment uitschrijven. Wij respecteren jouw privacy. Dit hebben we opgenomen in onze privacyverklaring. Wij gebruiken Mailchimp voor het versturen van onze nieuwsbrieven. Jouw informatie wordt hierin opgeslagen. Om meer te lezen over hoe Mailchimp omgaat met deze informatie. Klik hier.