Nieuwsbrieven

“Maak iedere dag, een nieuw geluid” – Loesje

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws, wijzigingen, nieuwe workshops en nog veel meer. Schrijf je in om hem elke maand in je inbox te ontvangen of lees ze hier op je gemak na.

Ik heb een kast vol met boeken, waar altijd plek te weinig is. In sporadische opruimbuien probeer ik de boeken wat te categoriseren en prompt blijf ik hangen bij een boekje dat ik eeuwen geleden gelezen heb. ‘Jonathan Livingston Zeemeeuw’ van Bach en Munson; een klein boekje met een wijsheid en humor, dat me weer raakt. 

“Om te beginnen, zei hij, moet je goed begrijpen dat een zeemeeuw in wezen onbegrensd is, vrij, het evenbeeld van de Grote meeuw en dat je hele lichaam, van vleugeltip tot vleugeltip, niets anders is dan je wezen zelf.” De jonge meeuwen keken hem verward aan. Nou, nou, dachten ze, dat klinkt niet erg als het begin van een vliegles…..

Elke les in mijn leven, elke yogales, is als een vliegles van een meeuw. “Geloof niet wat je ogen je vertellen. Alles wat je ziet is begrensd. Leer met je gevoel kijken, ontdek wat je eigenlijk allang weet en ook jij zult leren vliegen.”

Het rooster
Tijdens de zomer blijft het rooster hetzelfde als altijd en worden (bijna) alle lessen worden vervangen. Als je nieuwsgierig bent wie er invalt voor les, vraag dan aan je docent wie haar of hem vervangt.

Daarnaast wordt de Yin les op donderdag voortaan gegeven door Sandra.

Wil je hier meer over weten: lees de volledige nieuwsbrief hier.

Wat is voor u een zinvol leven? “Het leven is van zichzelf zinvol. Je hoeft niet je best te doen, want het is er al. Wij leven niet met die zinvolheid, maar met een concept ervan. We zijn op zoek naar iets dat we al hebben: de vrede, de zinvolheid, het geluk. Het is je essentie.”

– Cuong Lu in het boek ‘een zinvol leven’ van Fokke Obbema

Toen ik nadacht over wat voor mij een zinvol leven is, kwamen de woorden van de boeddhistische leraar Cuong Lu er het dichtste bij. ‘Aandacht’ is voor mij een kernwoord. Aandacht voor de essentie, voor schoonheid, voor de ander.
Het blijft een mooie vraag: Wat is voor jou een zinvol leven?

Het rooster
Voor de komende tijd zijn er in verband met de feestdagen op de volgende dagen geen yogalessen. Als u op een van die dagen altijd de yogalessen volgt, haal de les dan op een andere dag in die week in of kom de week daarop twee keer!

  • Koningsdag (woensdag 27 april)
  • Bevrijdingsdag (donderdag 5 mei)
  • Hemelvaartsdag (donderdag 26 mei)
  • Pinksteren (zondag 5 en maandag 6 juni)

Let op: lees de volledige nieuwsbrief hier betreft wijzigingen in ons rekening nummer.

Op weg naar de lente
Misschien heb je, net als ik, weleens ervaren dat er tijdens het wandelen eigenlijk geen wandelaar is. Er is…. er is gezang van vogels, geluid van takjes onder schoenen, geur en glinstering van het licht. Overal is de stilte. Er zijn steeds meer knoppen aan takken die zichtbaar worden, nesten die ontstaan in de bomen en op het water, krokussen die mee waaien met de wind. De lente komt er aan!

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde zijn Lever– en Galblaas verbonden met de lente. Het moment dus om deze meridianen extra te stimuleren in yogahoudingen. In de yogalessen maken we gebruik van de vitale lente-energie die ervoor zorgt dat je nieuwe plannen kunt verwezenlijken. We laten de winter langzaam achter ons en zetten de zon in onszelf op “aan”

Rooster.
Vanaf vrijdag 25 februari hoeft geen coronatoegangsbewijs meer getoond te worden, geen mondkapje meer worden gedragen en de 1,5 meter regel mag ook losgelaten worden. Hier zijn we zó blij mee!!
Concreet houden we nog wel het maximale aantal mensen in de zalen aan en vragen daarom je nog steeds in te schrijven. We geven onszelf de tijd om weer aan de vrijheid te wennen!

Let op: Als je tijdelijk bent gestopt, meldt dan aan Jacob dat je de lessen weer gaat volgen. Dit kan op emailadres adminstratie@smrti.nl.

Lieve mensen, het hele team van Smrti wenst u een goed nieuw jaar, een goede nieuwe dag, een mooi nieuw moment toe. Het leven van alledag, de wereld om ons heen, slingert ons heen en weer, van hoop naar twijfel, van zekerheid naar onzekerheid. Deze wirwar aan bewegingen nodigt ons uit te herkennen hoe we in het moment staan.

In dat moment van alle dag misten we elkaars aanwezigheid, de sfeer van gezellig samenzijn in Smrti. We misten de energie die de zaal vult en de stilte bij de ontspanning. Maar we wisten allemaal dat het weer goed zou komen!

En dat deed het
WE MOGEN WEER OPEN!!!

Vanaf zaterdag 15 januari 2022 staan wij weer voor u klaar.
Meld je weer voor alle lessen bij lestijden

Blijf altijd op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

Inschrijven

* verplichte velden

Yogacentrum Smrti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je maandelijks te informeren over yoga, yogalessen en workshops.

Je kunt je op ieder moment uitschrijven. Wij respecteren jouw privacy. Dit hebben we opgenomen in onze privacyverklaring. Wij gebruiken Mailchimp voor het versturen van onze nieuwsbrieven. Jouw informatie wordt hierin opgeslagen. Om meer te lezen over hoe Mailchimp omgaat met deze informatie. Klik hier.