De Yoga

“Door de aandacht in het lichaam te brengen, wordt het denken rustiger.”

Yoga is een manier om lichaam en geest te ontspannen. Dit gebeurt door onder leiding van een gediplomeerde docent het lichaam te rekken en te strekken en neer te zetten in yogahoudingen. Deze yogahoudingen bevorderen doorstroming van de spieren, maken de gewrichten soepel, concentreert de geest, brengt veranderingen aan in stemmingen. Het is een uur aandacht geven aan jezelf, jezelf ontladen en weer opladen!

Eenvoudig

Mensen die onbekend zijn met yoga hebben nog wel eens het idee dat het bij yoga vooral draait om het doen van gecompliceerde en ongemakkelijke lichamelijke oefeningen. Het tegendeel is waar. Natuurlijk zijn er yogahoudingen waarvoor de nodige kracht en lenigheid nodig is, maar wie begint met yoga merkt al snel dat de meeste klassieke yoga-oefeningen tamelijk eenvoudig zijn uit te voeren.

Yoga werkt

Yoga is voor iedereen. Voor kinderen, voor jongeren, zwangere vrouwen, volwassenen en ouderen, maar ook mensen met rug problemen, reuma, hyperventilatie, stress gerelateerde klachten. Iedereen doet het. Over de hele wereld. En weet je waarom? Yoga werkt!

Yoga, yoga, yoga of yoga

Er zijn veel verschillende stromingen binnen de yoga. Je kunt het vergelijken met appels. Jonagold en Golden Delicious zijn allebei appels, maar smaken toch echt verschillend. Binnen yoga is het net zo. Op deze pagina geven we een overzicht van de verschillende yogavormen die binnen Smrti worden gegeven. Mocht u meer uitleg of een advies willen, neem dan gerust contact met Jeannette op: 06 28200982 of info@smrti.nl.

Hatha Yoga

Een les die bestaat uit houdingen, ademhalingsoefeningen en momenten van innerlijke rust.

Rustige Hatha Yoga

Een les voor mensen voor wie de gewone Hatha yoga te zwaar is. Het is een rustige les waarbij soms een stoel gebruikt wordt.

Yin Yoga

Een les waarin houdingen langer vast gehouden worden, waardoor spanningen ontladen en een diep gevoel van ruimte en rust ontstaat

Prana Yoga Flow

Een vorm van yoga waarbij de houdingen (asana’s) elkaar in een flow opvolgen verbonden door een krachtige ademhalingstechniek.

Do-In Yoga

Een Japanse meridiaan gebaseerde vorm van yoga met strekkingen, drukpunt-, energie- en partneroefeningen.

Chakra Yoga

De chakra yogales is een verdiepende les. De chakra wordt beïnvloed door de yogahoudingen op de specifieke chakra te richten en vanuit een bepaalde intentie te bewegen.

Restorative Yoga

Restorative Yoga betekent letterlijk ‘herstellende yoga’ of ‘vernieuwende yoga’. Hiermee wordt bedoeld dat deze yoga het zelfherstellende vermogen van je lichaam aanspreekt.

Nidra Yoga

Yoga Nidra is een systematische methode waarbij je naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning toewerkt.

Meditatie

Eigenlijk is meditatie gewoon ‘stil zijn’. Je zit – heel soms sta je – en ligt en doet even helemaal niets. De aandacht (het denken) ontspant; de bewegingen in de geest komen tot rust.