Kinder/Tiener Yoga

“Een ontspannen, open geest in een ontspannen, gezond lichaam”

Kinder yoga bestaat uit dezelfde Hatha yogahoudingen als voor volwassenen. De houdingen zijn verpakt in een verhaal waardoor de kinderen spelenderwijs de houdingen uitvoeren.

In combinatie met bewust ademgebruik kunnen blokkades en overbodige spanning losgelaten worden. Hierdoor ontstaat ontspanning, ruimte, openheid … stilte. Vanuit rust en stilte kan bewust de aandacht gericht worden op wat er nu is, zonder oordeel. Optimale gezondheid is: een ontspannen, open geest in een ontspannen, gezond lichaam. Bij Hatha yoga richt alles zich op de ontwikkeling van beide, maar het accent ligt op het fysieke vlak.

Deze vorm van yoga wordt het meest beoefend binnen Smrti. Het is een les die bestaat uit aandacht voor het lichaam, strekken en houdingen, ademhalingsoefeningen en een eindontspanning die liggend begint en zittend eindigt. De les wordt afgesloten met een kopje thee.
De Hatha yoga wordt gegeven door verschillende docenten en elke docent heeft zijn/haar eigen stijl. Zo sluit Michael zijn lessen bijvoorbeeld af met een klankschalenmeditatie. Het is dan ook aan te raden om af en toe eens een les bij een andere docent te proberen.

Nieuwe deelnemers vloeien mee met de groep; je kijkt wat kan en soms verrast je lichaam je wat er allemaal wel mogelijk is!

Matten, dekens en kussens zijn aanwezig. Gemakkelijke kleding en een handdoek zijn prettig.

Deze yogales wordt gegeven op:

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag

Andere lessen: