Helma

“Ik voel me na afloop van een les (gekregen of gegeven) echt altijd beter!”

Mijn naam is Helma van der Windt. Ik ben sinds 1992 werkzaam als muziekdocent op Spieringshoek, een middelbare school voor havo/vwo in Schiedam. Heerlijk om te werken met jonge mensen, die houden mij ook jong!

Al in mijn tienertijd was ik geïnteresseerd in yoga. Op het conservatorium konden we een paar lessen Hatha yoga volgen, maar ik miste iets (ik wist alleen niet wat). “Toevallig” bleek onze jeugdpredikant ook yogadocent te zijn. Bij hem heb ik 25 jaar lang Raja Yoga gevolgd. Daar vond ik wat ik miste in de lessen op het conservatorium. Niet alleen het lichaam, maar ook de adem, de ziel en de geest krijgen aandacht.

Ik heb naast werk en gezin verschillende (deel) opleidingen gevolgd. Bij Saswitha heb ik de eerste twee basisjaren gedaan, afgerond met een praktijkexamen. Bij Pure Yoga heb ik de opleidingen voor tieneryogadocent, zwangerschapsyogadocent en anatomie/fysiologie met yoga gedaan. Bij Alberto Paganini heb ik een paar bijscholingen gedaan en de PranaYogaFlow 1.

Na het overlijden van mijn Raja Yoga docent ben ik terecht gekomen bij Smrti. Een fijne plek om yogalessen te volgen en om als invaller yogalessen te verzorgen. Yoga heeft mij altijd door moeilijke perioden heen geholpen. Telkens weer mag ik ontdekken (als leerling en als docent) hoe heilzaam yoga is voor lichaam, ziel en geest. Van de muzieklessen kan ik heel moe worden. Maar niet van de yogalessen! Ik voel me na afloop van een les (gekregen of gegeven) echt altijd beter!

Mijn lessen

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag

De rest van het team