Debora

Wat je weg geeft, krijg je terug en wat je aandacht geeft, groeit

Hallo ik ben Debora van Es. Ik ben op dit moment 45 jaar en ben de trotse moeder van 4 kinderen: één van 20 en ‘één van bijna 18 jaar en twee cadeau kinderen van 9 en bijna 11 jaar. Ik werk al 24 jaar passioneel met kinderen en heb het geluk/gave kinderen te kunnen ‘lezen’.

Ik ben werkzaam bij een kinderopvang organisatie en werk met kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar van allerlei nationaliteiten op een kinderdagverblijf, BSO en peuterspeelzaal. Ik ben mij blijven verdiepen in vele groepen kinderen. Zo kwam ik terecht bij de 2 jarige studie “voorschoolse vakbekwaam pedagogisch medewerker”, waarbij ik kennis maakte met onder andere diverse pedagogen Gordon Methode, Solter, Emmi Pikler, Reggio Emilia. Daarna heb ik me verder verdiept in het coachen en de ontwikkelingspsychologie van het kind van 0 tot 20 jaar. Verder heb ik een thuisstudie bij Civas van kindercoaching en een Mindfulness cursus gevolgd.

Naast mijn persoonlijke yoga ervaring kwam ik in 2015 terecht bij Helen Purperhart en heb bij haar kinderyoga gevolgd en met succes behaald. Een begin van een nieuw avontuur. Kinderen op een leuke, creatieve, speelse manier kennis te laten maken met wat yoga is en wat het je kan geven. Een moment dat je niets moet, maar mag. Ik gebruik veelal ‘deugden’ waar ik dan een les van creëer waar yoga houdingen, kringgesprekken, tekenen, massage en heel veel plezier in voorkomen. Sinds vorig jaar werk ik als kinderyogadocent. Ik merk dat veel kinderen baat hebben bij yoga.

Ik heb bij kinderen opgemerkt dat zij steeds meer ‘druk’ ervaren door prestatiedrang van anderen en de maatschappij op school tot aan constant maar online actief te moeten zijn met smartphones en dergelijke zaken. Rust en verveling kennen vele kinderen niet meer en kinderen worden steeds drukker omdat ze geen rust vinden. Ze krijgen dan soms een “stempel” van allerlei aandoeningen (adhd, add, pdd-nos, ass enz).

Jezelf leren kennen en aanvoelen is iets waar nu in deze maatschappij compleet aan voorbij gelopen wordt. Dit meegeven aan je kinderen is heel belangrijk.

Mijn specialiteit/talent/gave is kinderen begrijpen/scannen en voelen wat een kind nodig heeft.

Ik wil me laten bijscholen in kinder/ouder yoga, die combinatie van ouder en kind lijkt mij heel waardevol.
In ieder mens zie ik het mooiste (vooral bij kinderen) in de kleinste dingen kun je een cadeau vinden.

Mijn lessen

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag