Ontspannings­massage

“Beschaving vraagt gekleed zijn, ontkleed zijn vraagt beschaafdheid”

Een ontspanningsmassage is precies wat de naam zegt: een massage strikt in de zin van rust en ontspanning. De massage is erop gericht om de massee – degene die gemasseerd wordt – middels strijkingen een prettige en doelmatige massage te geven. Dit alles met het doel om fysieke en mentale blokkades en onplezierige spanningen los te maken waardoor ontspanning, ruimte en stilte ontstaat. De aandacht verplaatst hierdoor van het denken naar het lichaam, waardoor er rust en ontspanning in het denken ontstaat. In die zin vormt het een mooie aanvulling op de yoga gedachte.

In tegenstelling tot de “traditionele” ontspanningsmassage gaat deze massage wat dieper in het weefsel; het is een stevige maar plezierige massage.

De massage

De ontspanningsmassage wordt in een aparte behandelkamer gegeven. De ruimte is zacht verlicht, er brandt een wierookstokje en er speelt zachte muziek.

Na ontvangst krijg je de gelegenheid om je van je kleding te ontdoen en plaats te nemen op de massagetafel. Mocht je het niet plezierig vinden om helemaal naakt te zijn, dan is dat mogelijk. Vanzelfsprekend zijn lichaamsdelen die niet (volledig) ontbloot zijn niet te masseren. De masseur vraagt of er specifieke aandachtsgebieden of blessures zijn en begint vervolgens met de massage.

Hierbij heb je de keuze uit:

  • Een massage van ongeveer een uur waarbij alleen de achterkant of de voorkant wordt gemasseerd.
  • Een uitgebreide massage van anderhalf tot twee uur waarbij er meer tijd is voor speciale aandachtsgebieden.

Vooraf

Het is uitdrukkelijk gewenst om vooraf thuis te douchen. Als je niet gedoucht bent, is dat onplezierig voor de masseur (lichaamsgeuren en dergelijke) en onhygiënisch voor jezelf.

Afspraken

Als je een keer een ontspanningsmassage wilt ondergaan, bel of mail dan voor een persoonlijke afspraak naar Jacob (06 184 71 317 / jacob@smrti.nl).

Ontspanningsmassages worden bij voorkeur op maandag- of woensdagavond vanaf 19:30 uur gegeven. In overleg is een andere avond ook mogelijk.

Waarvoor is de massage niet bedoeld!

De massage is niet bedoeld voor behandeling van blessures, behandeling van chronische pijn of andere therapeutische effecten. De massage heeft ook in geen enkel opzicht een erotisch doel. Op een verzoek in die richting wordt dan ook geen prijs gesteld.