Nieuwsbrief september

Leef vanuit je hart

Ik heb de laatste tijd een terugkerende droom. Ik zwem midden op zee, helemaal alleen. De golven worden hoger en hoger en woester en heftiger. Ik probeer te blijven zwemmen, maar uiteindelijk zak ik weg in de diepte. Daar is het opmerkelijk stil. Het is niet eng. Het voelt vredig. Mijn ademhaling wordt gelijkmatig en ik word wakker.

Het duurt een tijdje voordat ik begrijp dat mijn droom me uitnodigt om naar de rust onder het denken te gaan. Hoe hectisch het leven ook is, er is altijd een manier om tot die diepere laag van het leven af te zakken. Schrijver Paul Ferrini noemt dit de ‘Stilte van het Hart’.

Als je bewust, diep en rustig ademt, kun je leven vanuit je hart. Bij een rustige adem blijf je verrassend alert. Je gedachtestroom verloopt rustiger en de stroom is meer één geheel. Je kunt je hart openen door yoga, waarbij de adem een plaats heeft. Wanneer je terugkeert naar je hart ben je in de stilte, waar elk geluid uit voortkomt.

Wederom leer ik hoe belangrijk yoga voor mij is. Hoe belangrijk is yoga voor jou?

Kinderyoga

Op woensdag 8 september start de kinderyoga weer met wekelijks een les van 15.30 -16.30 uur. Carla Muntinga neemt het stokje van Debora over. De kinderyoga is voor kinderen vanaf 5 jaar. Met kinderyoga laten we kinderen op een leuke, creatieve, speelse manier kennis maken met wat yoga is en wat het je kan geven.

Rooster

Vanaf 1 september stoppen de online lessen. De camera en de Boeddha in het midden van de zaal verdwijnen, waardoor er plek komt voor nog twee matten met inachtneming van de nodige ruimte. Daardoor kunnen er meer mensen in de zaal.

Vanaf dinsdag 7 september verandert de tijd van de Hatha yogales van Helma. Helma verhuist naar de Namastézaal en ze gaat lesgeven van 19.20-20.20 uur.

Er zijn geen online lessen meer, maar alle opgenomen lessen blijven op de site beschikbaar, zodat je thuis toch op elk moment yoga kan blijven doen.