Nieuwsbrief oktober & begin november

Op het moment dat ik deze nieuwsbrief schrijf, is net de mondkapjes regel aangescherpt voor de middelbare scholen. Wellicht als u deze nieuwsbrief leest, zijn er weer nieuwe dringende adviezen of is er juist een vermindering van de opgelegde leefregels.

Omdat het elke week kan veranderen, is het voor Smrti soms een soort van ‘er achteraan hobbelen’. Bij alles is het goed om ons gezond verstand te blijven gebruiken. Als het voor je prettig voelt om een mondkapje op te doen als je binnenkomt, gewoon doen. Het is fijn als je hem afdoet als je op de mat zit.

Het is tevens fijn als je extra warme kleding aan doet, want in ieder geval één raam zal een beetje openblijven. Er staat apparatuur in de ruimte die de luchtkwaliteit meet en tot nu toe geeft die aan dat het percentage deeltjes zoals aerosolen te verwaarlozen laag is! De lucht in de Lotus zaal is dus erg schoon.

Het blijft goed om de handen te desinfecteren en de ander en jezelf de ruimte te geven. EN het blijft belangrijk veel te (glim)lachen!

Rooster

Vanaf maandag 19 oktober worden er twee uren aan het rooster toegevoegd:

» Maandag 19.20-20.20 uur gaat Jeannette Hatha yoga geven in de Namasté zaal.

» Woensdagavond 19.20-20.20 uur geeft Patricia Do-In yoga ook in de Namasté zaal.

In de Namasté zaal is er plek voor maximaal 6 mensen. Je kunt je vanaf 12 oktober voor deze nieuwe lessen inschrijven.

Inschrijvingen

De afgelopen tijd bemerkten we dat de site wat eigenwijze dingen deed. De automatische bevestigingsmail die je krijgt nadat je je hebt ingeschreven, gaf soms aan dat je meer tickets had gereserveerd dan gevraagd. Soms staat er in die mail zelfs een ander uur dan waarvoor je je hebt aangemeld.

Maak je geen zorgen, dit is slecht iets dat fout gaat in de automatische email. Alle inschrijvingen zijn wel goed gelopen. We werken er hard aan dit foutje te repareren. Dank aan iedereen die ons daarop attent maakte.

Het zou ook fijn zijn als je je kan AF-melden voor een les. Ook daar wordt op dit moment naar gekeken (maar het blijkt niet zo eenvoudig als je zou denken). Stuur voorlopig dus nog maar een mail of een app-je als je niet komt. Email heeft de voorkeur omdat die makkelijker te verwerken is.

Stuur ook gerust een mail als je ergens heel graag naar toe wilt en die les als vol (‘uitverkocht’) gemarkeerd staat. Soms is er weer plaats als iemand zich heeft afgemeld.

Abonnementen

Zoals we in de vorige nieuwsbrief hebben aangegeven, is de contributie met ingang van oktober weer naar het oude originele tarief teruggegaan. Dat is dus €37,00 voor een abonnement voor één keer per week en €53,00 voor een onbeperkt abonnement.

Als je niet hebt doorgegeven naar welk abonnement je wilt, wordt het automatisch weer omgezet naar het abonnement dat je had voordat het Corona abonnement inging.

Tot slot

Juist in deze tijd is werken aan het immuunsysteem erg belangrijk.

Er zijn 3 systemen in het lichaam die van groot belang zijn voor het functioneren van het immuunsysteem. Als je die 3 systemen goed blijft activeren, zal je snel ervaren dat jouw weerstand toeneemt:

  1. de stofwisseling (vooral staande yogahoudingen),
  2. de bloedsomloop (o.a. houdingen voor armen, handen en strekkingen voorzijde)
  3. en het zenuwstelsel (o.a. draaiingen en strekkingen van de achterzijde van het lichaam).

Naast al die houdingen is RUST heel belangrijk.
Dus: wij van de yoga adviseren elke dag yoga! 😊